Stresul

Therese J. Borchard recomanda, pe site-ul de psihologie PsychCentral.com, un set de sfaturi furnizate de HealthyMinds.org pentru a trece cu bine peste perioadele dificile.

1.Echilibrati-va nevoile. Sanatatea mintala este esentiala pentru sanatatea intregului organism. Iar stresul afecteaza nu numai modul in care ne simtim, ci insasi functionarea corpului.

Specialistii recomanda sa nu neglijati sa faceti activitate fizica, sa mancati sanatos (poate e momentul unei diete de detoxifiere). Somnul e, de asemenea, foarte important. Culcati-va, daca se poate, inainte de miezul noptii, ca sa prindeti orele de somn cele mai odihnitoare.

N-ar fi rau sa incercati niste stress management - o serie de tehnici care ajuta la reducerea, prevenirea si tratarea simptomelor stresului. Pentru aceasta, e bine sa consultati un specialist, iar eva.ro va publica, in curand, un mic ghid de stress management.

2. Inconjurati-va de oameni care va pot oferi sprijin. In lumea urbana moderna suntem din ce in ce mai tentati sa neglijam relatiile cu familia si prietenii.

Avem timp putin, lucruri multe de facut, treburi de rezolvat si asa mai departe. Dar asa-numita retea de sprijin sau de suport, formata din membrii apropiati ai familiei si din prieteni, ne poate ajuta sa facem fata cu bine situatiilor stresante.

3. Concentrati-va asupra lucrurilor pozitive, luminoase. Evitati activitatile care va pot starni, intretine sau adanci starea de stres.

Exista multe alte activitati mai relaxante. De pilda ati putea sa ascultati muzica, sa cititi o carte, sa stati mai mult pe eva.ro (sic), sa vedeti un film.

Si incercati sa duceti conversatiile cu prietenii, familia sau colegii in zone care sa nu se intersecteze prea mult cu subiectele cu potential stresant sau negativ.

4. Socializati, iesiti in lume, distrati-va. Daca bugetul e restrans in aceasta perioada exista o gramada de lucruri distractive si relaxante care nu costa mult: invitati-va prietenii si familia sa vedeti impreuna, acasa, un film.

5. Incearcati sa va dati seama cand aveti nevoie de sprijin suplimentar. Cu alte cuvinte, e posibil ca uneori stresul sa fie asa de puternic, incat toate solutiile de mai sus sa nu functioneze. Nu va negati problemele, ci, in schimb, acordati atentie modului in care va simtiti. Iar atunci cand ajungeti intr-un punct de cumpana in ciuda faptului ca incercati sa faceti lucruri relaxante si placute, inseamna ca trebuie sa apelati la persoane calificate sa va ajute.

Insa afectiunile mintale cauzate de stres sunt una dintre cele mai intalnite probleme ale lumii moderne, iar specialistii in probleme de sanatate mintala au la dispozitie o multitudine de solutii prin care va pot ajuta sa va simtiti mai bine.

Blog Widget by LinkWithin
Abraham Fan © 2008 Por *Templates para Você*