Femeia ideala

Care este femeia ce place barbatului, care este considerata perfecta? Exista vreun tipar? Ar trebui sa fie un model, o "icoana" la care sa fiu raportata, comparata?... Insa barbatilor le plac tot felul de femei, ei au preferinte ciudate, opuse, perfectiunea unuia fiind total opusa cu a altuia.

Chiar si forma nasului a fost un criteriu al perfectiunii, privirea supusa sau sfredelitoare a fost considerata decisiva in alegerea modelului ideal de femeie. Barbatii deschisi, comunicativi prefera o femeie cu sani mari, in timp ce tacutii, religiosii pe cei mici. Cate diferente?...

Frumusetea femeii naste dificultati de apreciere. Parca "notele" se dau mai greu la concursurile de frumusete, grila este mobila, se schimba chiar si la aceeasi persoana, de la an la an, relatie dupa relatie, si iata ca ne aflam la un examen cu "manechine" cameleonice.

Cel mai usor este sa treci trupul femeii prin "cercul frumusetii", sa-i procesezi dimensiunile pentru a decide: da, merita sa o privesc si altfel... poate zambeste, poate are un mers de felina... si, cine stie... o sa o visez la noapte.

Modelul perfectiunii s-a schimbat de-a lungul timpului – nasul proeminent, mult valorizat in Egiptul antic, a devenit "modelajul" cel mai des intalnit pe masa chirurgilor plasticieni; rotunjimea formelor, voluptatea au dominat pana la femeia snur, extrem de slaba, promotoarea curelor de slabire si a tulburarilor alimentare.

Cat dureaza frumusetea trupului? Statisticile ne arata ca maximum pana la 30 de ani barbatii isi aleg partenera perfecta. Astfel, dupa aceasta varsta, frumusetea interioara, dezinvoltura, umorul, inteligenta devin primordiale.

O femeie isi poate "conserva" prospetimea si fermitatea formelor, in cazul in care exista un stil de viata sanatos, inteles prin sport, alimentatie corecta etc., intr-un procent extrem de mic, 1-3%, maximum pana la 35 de ani. Deci, chiar daca ne dorim sa fim perfecte sau credem ca barbatii apreciaza modelul promovat de mass-media, mai mult ca sigur ca atunci cand trebuie sa-si aleaga partenera nu se vor casatori cu Miss Univers. Da valoare frumusetii interioare, incearca sa atingi perfectiunea sufleteasca...

Cea fizica este superficiala si trecatoare!

Blog Widget by LinkWithin
Abraham Fan © 2008 Por *Templates para Você*