Intentia mentala

Este o practica descrisa de Abraham Hicks ce implica impartirea unei zile in segmente si apoi atribuirea unei intentii pentru fiecare segment. Asadar, fie ca aveam de gand sa ma plimb cu bicicleta cu fiica mea, sau eram prins in munca la birou, aveam un scop. In ambele cazuri intentia era aceea de a ma bucura de fiecare moment, multumind pentru timpul pe care puteam sa-l dedic fiecarei activitati, si de a fi cat se poate de creativ si productiv.
1 Alege lungimea segmentului . Daca nu ai mai facut asta pana acum, as recomanda un segment de aproximativ 15-20 de minute. Pe masura ce exersati puteti incepe sa cresteti durata. Alegeti exact momentul de inceput si de sfarsit si respectati-le.
2. Incercati sa planuiti segmentul pe o durata in care nu veti fi deranjat . Este mult mai usor de zis decat de facut, cu copii de care sa ai grija , seful care intra si iese din biroul tau si zgomotul permanent al vietii care se desfasoara in jurul tau, dar da, poti sa o faci. O intrerupere mica poate sa nu aiba nici un efect asupra capacitatii tale de a-ti concentra atentia si de a ramane in interiorul momentului , caz in care poti decide sa continui. Cu toate acestea , daca ai parte de o intrerupere cu caracter urgent, ar fi mai bine sa pui capat segmentului si sa-ti canalizezi intentia pentru un alt moment mai tarziu in acea zi. Cel mai important lucru cand asta se intampla este sa-ti reprogramezi segmentul respectiv.
3. Determina-ti scopul pentru acea bucata de timp. Poti face foarte multe lucruri in timpul desfasurarii acestui segment . De exemplu, poti indeplini activitati casnice , poti organiza dosarele clientilor , da telefoane sau chiar scrie un articol. Doar stabileste-ti intentia pentru acea activitate si ramai concentrat.
4. Cand momentul segmentului incepe, permite-ti sa te concentrezi exclusiv asupra acestui lucru. Daca in vreun moment mintea incepe sa se concentreze in alta parte , redirectioneaz-o spre intentia ta. Aceasta este probabil cea mai mare provocare cand incepi aceasta practica. Mintile noastre sunt programate sa se descurce cu multe activitati in acelasi timp , fiind nevoiti sa ne invatam mintea sa se concentreze . Aceasta necesita antrenament.
5. Cand timpul s-a scurs, finalizeaza-ti segmentul. Reflecta asupra a ce ai putut realiza in timpul desfasurarii acestuia, cum te-ai simtit , si ce anume s-a schimbat pentru tine. Unii oameni sunt de parere ca aceasta practica le permite sa realizeze mai mult in mai putin timp. Unii incearca exercitiul de mai multe ori pe parcursul unei zile. Doar tu iti poti da seama de cum e mai bine pentru tine, dar cu cat o faci mai des , cu atat vei descoperi ca mintea ta raspunde din ce in ce mai mult la ceea ce ai nevoie si ceea ce simti. In multe aspecte poate parea o forma de meditatie , cu timpul fiind capabil chiar sa te deschizi catre aceasta putere a mintii , realizand mult mai mult decat ai crezut vreodata posibil si mult mai important, bucurandu-te de fiecare moment glorios.

Blog Widget by LinkWithin
Abraham Fan © 2008 Por *Templates para Você*